50 nyanser

Helsingborg. Skåne. Sverige. Norden. Europa. Världen. Stopp! Tryck upp nya löpsedlar! Lägg ner allt annat i livet - för nu har det hänt. Det som aldrig skulle hända egentligen. Jag har köpt triologin utav 50 nyanser-böckerna. Vad hände? Hur hamnade jag här, jag som totalt ratat allt som rör dessa böcker innan.
 
Jag vill först och främst säga att jag är den som aldrig läser böcker. OM jag någon gång läser så ska det vara böcker baserade på verkliga händelser - typ mord, sekter, biografier. För då kan jag relatera till att det jag läser faktiskt har hänt. Har lite svårt för att måla upp något i mitt huvud som en annan har printat ner på papper. Får liksom inte in känslan. Har svårt att komma till ro.
 
När den första boken, 50 nyanser av grått, kom ut som film så blev det ju en sådan snackis. Vill även minnas att KappAhl släppte någon underklädeskollektion med slips och grejer. Jag tyckte det var så 'över-hypat' att jag inte ens ville se filmen bara för att alla andra skulle se den. Ibland fungerar jag så. Nu har bok nummer två kommit ut som film, och på nyheterna kunde man dagen efter biopremiären få höra att någon glömt (?) massvis med gurkor i biosalongen. Alltså .. Som sagt. Det känns så ..
 
Sen pratade jag med en arbetskollega förra veckan, hon är i min ålder. Och hon sa till mig att jag bara MÅSTE läsa böckerna, för dom är SÅ detaljerade och pirriga. Jag bara tänkte, hur detaljerade kan dom vara? Jag vet ju ungefär vad dom handlar om, det har man inte missat. Så klart man blev nyfiken ändå. Kanske skulle man ge det en chans trots allt. Fast att jag aldrig läser .. Så nu har jag beställt hem böckerna. Får se när dom landar i min brevlåda. Jag hoppas verkligen att jag kommer gilla dom! Tydligen är böckerna mycket bättre än filmerna, känns som att jag gör detta i fel ordning. NM. Come on Mr Grey, show me what you've got!
 
50 nyanser av grått
50 nyanser av mörker
50 nyanser av frihet
 

Kommentarer


Kom ihåg?Trackback
RSS 2.0